Microblading

Barcelona_cosmetica - microblading

Eli ”3D-kulmat” on kulmakarvojen muotoilua, joka tehdään ohuella terällä piirtäen karva kerrallaan, jolloin lopputuloksesta tulee luonnollinen. Pintapuudutteen ansiosta toimenpide on huomattavasti kivuttomampi.

Microblading-terässä on vieri vieressä ohuita nanoneuloja, joilla väriä viedään ihon pintakerrokseen eli epidermikseen. Kulmien muoto ja käytettävät sävyt suunnitellaan tarkkaan yhdessä asiakkaan kanssa ennen työn aloittamista. Lopputulos on selkeä ja luonnollinen, kun karvoja ei piirretä liian tiheään.

Vahvistuskerta (sisältyy hintaan) tehdään noin 4-6 viikon päästä ensimmäisestä kerrasta, jolloin väriä saadaan lisättyä sekä täytettyä kohdat joihin mahdollisesti ensimmäisellä kerralla väri ei ole niin hyvin tarttunut. Kulmien laitto kannattaa ajoittaa reilusti ennen aurinkolomalle lähtöä, koska kulmat ovat laiton jälkeen herkät palamiselle.

Kun työ on tehty, kulmat aloittavat parantumisen. Parantumisen aikana pinnalla oleva väri, kudosneste, veri kuivuu ihon pinnalle, ja tämä pintakerros alkaa päivien aikana hilseillä/kuoriutua pois.

Microblading kestää noin vuoden, toisilla 2 vuotta. Väri haalistuu ajan kuluessa.

Aikaa toimenpiteeseen menee n. 2 tuntia, johon kuuluu asiakkaan kanssa yhdessä suunnittelu, esivalmistelut, työ sekä kotihoito-ohjeet. Saat mukaasi myös hoitovoiteen.

Microblading ei tule ottaa jos sinulla on jokin seuraavista sairauksista:

 • Atooppinen ihottuma
 • Allergia
 • Epilepsia
 • Sydänsairaus
 • Immuunijärjestelmän sairaus
 • Tartuntatauti
 • Roaccutan (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla 12 kuukautta)
 • Syöpähoidot (viimeisimmästä hoidosta täytyy olla 12 kk)
 • Raskaus
 • HIV
 • Hepatiitti
 • Verenvuotosairaus (verenhyytymishäiriö)
 • Verenohennuslääkkeet
 • Vahva verenpainelääkitys (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen)
 • Diabetes (pyydä lupa lääkäriltäsi toimenpiteeseen)
 • Puudutusaineallergia
 • Muu tulehdus
 • Ihottuma pigmentoinnin alueella ja keloiditaipumus

Jos ihossasi on luomia pigmentointi alueella, ne täytyy kiertää. Niiden päälle ei voi pigmentoida.

Konsultointi ennen toimenpidettä

Konsultoinnissa käyminen on tärkeää ennen toimenpidettä. Konsultaatio on  ilmainen, eikä se sido asiakasta mihinkään. Pyydämme asiakasta aina varaamaan konsultaation käynnin ennen microblading -toimenpidettä. Konsultaatiossa esitellään microblading -tekniikasta, käydään yhdessä asiakkaan kanssa hänen toiveet, mahdolliset kontraindikaatiot, tarkistetaan asiakkaan ihotyyppi ja mahdolliset iho-ongelmat. Konsultaatiossa tutkitaan tarkemmin erikseen jokaisen asiakkaan sopivuus toimenpiteeseen. Jos kuitenkin tunnet, että sinulla ei ole esteitä microbladingille, niin voit suoraan varata ajan toimenpiteelle ilman konsultaatiota.

Ennen Microblading -toimenpidettä

Ennen toimenpidettä ohjeistetaan asiakasta olemaan kaksi viikkoa värjäämättä kulmia kestoväreillä. 24 tuntia ennen toimenpidettä ei saa käyttää päihteitä, alkoholia, eikä saa juoda kahvia, koska se kiihdyttää verenkiertoa. Ei verenohennuslääkeitä, eikä kipulääkkeitä, kuten ibuprofeenia tai aspiriinia. Suosittelemme myös välttäämään lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi.

Sattuuko Microblading?

Kipu on jokaisen kohdalla yksilöllistä, johtuen kivunsietokyvystä ja ihotyypistä. Erityisherkälle iholle toimenpide voi sattua hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Toimenpide ei satu varsinaisesti mutta voi alussa tuntua hieman inhottavalta ja ääni vähän kiusalliselta. Ensimmäinen kierros molempiin kulmiin kestää noin 10-15 min. Tämän jälkeen jälkeen laitetaan puudutusnestettä ja jatketaan vielä 1-2 kierrosta johtuen kuinka hyvin iho ottaa vastaan pigmenttiä. Puudutusneste vie suurimman osan mahdollisesta kivusta pois. Melkein jokainen asiakas ei tunne tämän jälkeen kipua. Käsitellyllä alueella voi esiintyä heti toimenpiteen jälkeen lievää punoitusta, arkuutta ja kutinan tunnetta. Nämä ovat tavallisia reaktioita microbladingin yhteydessä. Haitta on tilapäinen ja häviää yleensä 1-2 päivässä. Jos reaktio jatkuu kauemmin tai jos huomaat muita reaktioita, ota yhteys meihin.

Kotihoito-ohjeet

Ohjeistamme asiakasta välttämään viikon ajan uimista, liikaa hikoilua, saunomista, aurinkoa, solariumia ja meikkiä pitää välttää toimenpide alueeseen 1 viikon ajan. Kuukauden ajan vältä auringonottoa ja valohoitoja. Vältä myös voimakkaita hedelmähappoja, timanttihiontaa, mikroneulausta ja kemiallisia kuorintoja. Toimenpiteen jälkeen n. 24h vuotaa jonkun verran kudosnestettä, jonka jälkeen täytyy puhdistaa alue mahdollisimman useasti vedellä kostutetulla vanulapulla. Jokaisen puhdistuksen jälkeen levitetään pumpulipuikolla hoitovoidetta. Tulevina päivinä noin 2-3 päivän päästä alueeseen muodostuu rupea ja väri näyttää tummemmalta. 5 päivän jälkeen rupi alkaa irtoa itsekseen. Muista että ruven täytyy irtoa itse, et siis saa raapia, rapsuttaa tai hangata pois. Jos alueeseen kutittaa voit lisätä pumpulipuikolla hoitovoidetta, jotta se rauhoittaa aluetta. Ruven tippuessa tuntuu, että kaikki karvat lähtee mukanaan mutta ne tulevat esille kun iho alkaa parantua.

Viikon aikana kulmat ovat erittäin herkät ja alttiit infektiolle, joten käsiä täytyy pestä ennen kuin koskee kulmiaan ja on muutenkin hyvä välttää kulmien turhaa koskemista. Kasvojen aluetta voi pestä normaalisti myös meikin voi puhdistaa normaalisti. Kulmien alueen toimeenpiteen jälkeen on hyvä 1 viikkoa pestä vain miedolla vedellä tai tarvittaessa neutraalisaippualla.

Parantumisprosessi

Ensimmäisenä päivänä iholla saattaa esiintyä punoitusta, kirvelyä ja ehkä pientä turvotusta.
Toisena päivänä kulmakarvat näyttävät tummemmilta kuin mitä lopputulos on.

3 – 5 päivän aikana iholla voi olla vähän kutinaa ja se saattaa muodostaa rupea. Rupi kuoriutuu itsestään pois, eikä sitä saa repiä ja raapia itse.

8 – 14 päivänä väri on hieman vaalea eikä pysyvä, mahdollisesti kulmakarvat eivät ole vielä selkeästi näkyvissä.

14 – 20 päivänä Microblading -kulmien lopullinen tulos tulee näkyviin.

Vahvistus

Pyydämme asiakasta varamaan ensimmäisen hoidon yhteydessä ensimmäisen vahvistusajan,ensimmäinen vahvistus kuuluu uusien kulmien hintaan. Microblading tehdään iholle aina kaksi kertaa ja vahvistus on tärkeä osa onnistuneisiin kulmiin. Vahvistuskäynnissä varmistetaan tasainen tarttuvuus ja lisätään mahdollisesti pigmenttiä kohtiin, johon on tarvetta. Ensimmäinen vahvistus voidaan tehdä aikaisintaa neljän viikon kuluttua ensimmäisestä Microblading -käsittelystä.